keskiviikko, elokuu 12, 2020

Ilmoittautuminen: Pyydämme Teitä ilmoittamaan tulostanne vähintään 2-3 päivää etukäteen osoitteessa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 045 2573432 

 

   

  

Maxin reissu

Uppoudu porojen mielenkiintoiseen maailmaan. Aitauksessa omassa pihapiirissämme tapaatte kesyjä poroja. Täällä pääsette tutustumaan poroihin läheltä samalla kun kerromme niiden elintavoista ja elämästä. Tulette varmasti ihastumaan tähän ihanaan eläimeen! Huomaatte, kuinka ainutlaatuisia porot ovat ja ymmärrätte, miksi me rakastamme näitä eläimiä!

Aitauksessa voitte myös rapsutella poroja ja ruokkia niitä jäkälällä ja ottaa valokuvia.

Poroihin tutustumisen jälkeen ajamme poroilla noin 2 km kauniissa talvisissa maisemissa nauttien hiljaisuudesta ja poronkellojen kilkkaamisesta.

Kun tulemme takaisin, tarjoamme kodassa nuotiolla paistettua makkaraa sekä kahvia tai teetä makean kahvileivän kera.

Kodassa kerromme myös lisää porojen elämästä ja poronhoidosta Lapissa. Suurten valokuvien avulla selvitämme Teille, mitä kaikkea tapahtuu poron vuodenkierron aikana. Ja tietysti kerromme myös muutamia sattumuksia ja tarinoita omasta "poroperheestämme".

Tervetuloa Mourujärvelle!

Kesto: Noin 2 ½-3 tuntia

Milloin: Tammikuusta huhtikuun alkuun

Hinta: Aikuiset 100 € / lapset (4-11 vuotta) 80 €

Hinta sisältää: Noin 2 km rekiajelun, poroihin tutustumista aitauksessa ja niiden ruokkimista jäkälällä, porojen ja poronhoidon esittely kodassa, nuotiolla paistettua makkaraa, kahvia/teetä/ mehua ja makea kahvileipä.

Ilmoittautuminen: Pyydämme Teitä ilmoittamaan tulostanne vähintään 2-3 päivää etukäteen osoitteessa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 045 2573432. Henkilömäärä: vain 2-8 henkilöä

    

  

Ailon maailma talvella

Aitauksessa omassa pihapiirissämme pääsette tutustumaan poroihin hyvin läheltä ja kerromme aluksi myös muutamia asioita porojen elämästä. Pian huomaatte, kuinka ihania ja ainutlaatuisia porot ovat ja miksi me pidämme poroista niin paljon. Poroja voi rapsutella ja voitte ottaa niistä kuvia.

Poroihin tutustumisen jälkeen pääsette rekiajelulle kahden hengen reessä mukavasti lämpimän peiton alla. Porot vievät teidät kauniiseen ja mielenkiintoiseen talviseen metsään ja lumen peittämille jängille.

Poroajelun jälkeen istahdamme lämpimään kotaan nuotion äärelle nauttimaan kuumasta keitosta. Juttelemme vielä lisää porojen elämästä ja poronhoidosta Lapissa. Suurten valokuvien avulla kerromme, mitä tapahtuu poron vuodenkierron aikana. Ja tietysti kerromme muutamia sattumuksia ja tarinoita omasta "poroperheestämme". 

Poromme ovat elokuvatähtiä!

Kodalta ajamme reellä takaisin pihapiiriin, missä voitte mennä ajoporonne kanssa aitaukseen ja ruokkia sitä jäkälällä. Sen jälkeen teemme pienen kävelyn, jonka aikana näytämme muutamia kuvauspaikkoja "Ailo-pienen poron seikkailu"- elokuvasta, koska jotkut kohtaukset kuvattiin ihan meidän lähellämme. Kävelyllä kuljemme kanssanne myös läpi metsän, jossa puut ovat yli 200 vuotta vanhoja. Näin vanhat metsät alkavat olla Lapissa harvinaisuus, koska Lapissa vanhoja metsiä valitettavasti hakataan koko ajan.

Pienen kävelylenkin jälkeen menemme takaisin kotaan, missä tarjoamme kahvia/teetä/mehua makean kahvileivän kera.

Tietenkin kerromme myös jotain "Ailo-pienen poron seikkailu"- elokuvan synnystä. Näytämme valokuvia kuvauksista, joissa osa meidän poroistamme ovat tärkeissä rooleissa. Autoimme kuvauksissa myös antamalla elokuvantekijöiden käyttöön omaa tietoamme poroista. Ja tietenkin voitte tutustua elokuvan pääosan näyttelijään Ailoon! Hän on kasvanut upeaksi nuoreksi poroksi.

Tervetuloa Mourujärvelle!

Kesto: Noin 3-3 ½ tuntia

Milloin: Tammikuusta huhtikuun alkuun

Hinta: Aikuiset 140 € / Lapset (4-11 vuotta) 120 €

Hinta sisältää: Noin 4 km rekiajelu, poroihin tutustuminen aidassa ja ruokkiminen jäkälällä, kodassa esittely poroista ja poronhoidosta, kertomuksia elokuvasta ”Ailo-pienen poron suuri seikkailu”, lämmin keitto, kahvia/teetä/ mehua ja makea kahvileipä.

Ilmoittautuminen: Pyydämme Teitä ilmoittamaan tulostanne vähintään 4 päivää etukäteen osoitteessa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 045 2573432. Henkilömäärä: vain 2-6 henkilöä

 

   

 

 Isommat ryhmät erikseen sovittuna

 

Varausehdot, peruutus

peruutus 3-14 vrk ennen varauksen alkua 50 % varauksen arvosta

peruutus alle 2 vrk ennen varauksen alkua 100 % varauksen arvosta

 

Huomiothan

Retken aikana reessä istuu kaksi asiakasta yhdessä reessä viltin alla. Muistathan kuitenkin pukeutua lämpimästi (säähän sopivat ulkovaatteet, pipo, käsineet, lämpimät saappaat tai talvikengät). Porot ja reet ovat kytkettyinä toisiinsa raitona.