lauantai, toukokuu 30, 2020

Kota

Kotamme on rakennettu lämmön pitäväksi. Keskellä on avoin tulisija, joka on yhdistetty muurattuun hellaan. Tulen sammuessa ei silti tarvitse palella, sillä kotaa voi lämmittää sähköisestikin ja eristys on erittäin hyvä. Kova pakkanenkaan ei ole mikään ongelma. Kun makoilette lämpimissä vuoteissa, huomaatte pian, kuinka viihtyisää kodassa voikaan olla.

Minimi veloitus 3 yötä.

K800 DSC 0974

 

Sauna

Kotaa vastapäätä on sauna, joka on samalla pesuhuone. Sieltä saa myös lämmintä vettä. Kaksi henkilöä voi yöpyä saunakamarissa, jossa on vuoteet. Iltaisin pieni uuni luo lisätunnelmaa.
Päivän päättää iltasauna. Talvella voi löylyjen välissä ottaa ulkona „lumikylpyjä“ ja kieriskellä lumessa, kesällä ja syksyltä puolestaan virkistäytyä terassilla.

Minimi veloitus 3 yötä.

 

Sähkö ja vesi

Porokylässämme ei ole juoksevaa vettä vaan juomavesi tuodaan omasta kaivosta. Vieraat hakevat saunaveden isoilla maitotonkilla, kesäisin maitokärryllä ja talvella kelkan avulla. Sauna on siis samalla kylpyhuone josta saa jatkuvasti lämmintä vettä.
Sähkö on kodassa, saunassa ja WC.ssä. Talvella voi silti tulla sähkökatkoja jos lumen painossa puut kaatuvat sähkölankojen päälle. Porokylän asukkaille ei tämä ole kuitenkaan mikään ongelma, sillä onhan meillä vielä tulisijat jotka antavat lämpö ja kynttilät tuovat lisävaloa.